Usługi (interfejsy)

Opis

W obszarze Usługi widnieje lista standardowych usług uruchomionych na robocie. Każdą usługę można włączyć lub wyłączyć.

Wszystkie usługi są wyłączone ze względów bezpieczeństwa i chronione hasłem. Podczas uruchamiania lub konfiguracji robota należy odblokować i włączyć odpowiednie usługi.

Włączona usługa pozostaje dostępna, nawet jeśli blokowane są porty powiązane z tą usługą. Samo zablokowanie portu nie wystarczy zatem, aby uniemożliwić dostęp do wymienionych na liście usług, jeśli są one włączone.

 

Włączanie usług

Musisz włączyć odpowiednią usługę dla funkcji, której używasz.

 

Aby włączyć usługi
  1. W głównym menu nawigacyjnym dotknij ikony hamburgera .

  2. Dotknij Ustawienia.

     

     

  3. W sekcji „Zabezpieczenia” wybierz opcję „Usługi”.

  4. Naciśnij ikonę Odblokuj ,wprowadź hasło administratora i Potwierdź .

     

     

  5. Na liście wybierz opcję i dotknij przycisku suwaka, aby ją włączyć (przycisk zmieni kolor na niebieski) lub wyłączyć. Następnie Zablokuj i zamknij .