Portræt af Kim Povlsen - Universal Robots' nye topchef

Portræt af Kim Povlsen - Universal Robots´ nye topchef

Universal Robots har fået ny global topchef. Med titlen President vil det fremadrettet være 38-årige Kim Povlsen, som sætter retningen for cobot-verdenen. Læs med her og bliv klogere på Kim, hans teknologiske baggrund og ikke mindst hans kaffetørst.

Kim Povlsen er landet løbende i jobbet som global topchef for Universal Robots. Udover at møde sine nye kolleger har den første tid også budt på en række medieoptrædener. Vi har fanget den dynamiske topchef i en sjælden ledig stund og spurgt ind til hans fokus og interesser.

Hvordan vil du drive UR´s innovation til næste trin?
- "Jeg føler mig allerede som en del af noget særligt. Jeg glæder mig meget til at lære mere om den hastigt voksende UR-verden og hjælpe med at videreudvikle hele økosystemet sammen med medarbejderne, partnere, distributører og UR+udviklerne. Jeg tror på, at vi blot har set toppen af isbjerget, når det gælder cobotternes potentiale. Den globale pandemi udfordrer virksomheder, samfund og os alle som individer. Men vi har også set ny innovation og et behov for mere fleksible produktionsmetoder. I min optik vil denne trend blot blive forstærket fremadrettet. Universal Robots står her med et unikt potentiale. Ikke blot for at vokse som virksomhed men for at transformere global produktivitet. Jeg ser mig selv som det særlige enzym i UR´s innovationsformel. Jeg kan styrke de dristige idéer. Min rolle blive dermed ikke at diktere men nærmere at facilitere. Jeg kan udstikke retningen for UR´s næste månemission, og vi skal nå målet sammen som et team."

Jeg kan udstikke retningen for UR´s næste månemission, og vi skal nå målet sammen som et team.

Kim Povlsen, President at UR

Hvordan matcher din baggrund UR-verdenen?
- "Jeg er drevet af en basal teknologiinteresse, og jeg trives i komplekse miljøer. Jeg er opvokset i Odense og uddannet fra Mærsk McKinney Møller-instituttet på Syddansk Universitet (SDU). Siden da befundet mig i globale, teknologiske miljøer. Primært hos energistyringsvirksomheden Schneider Electric. Her har jeg varetaget en række direktørstillinger i virksomhedens forskellige forretningsområder, og jeg har været en ansvarlig for den største softwaretransformation i selskabets historie. Jeg kommer derfor også med nye perspektiver på global forretningsudvikling og innovation."

Hvad er dit ledermantra, og hvordan kan det styrke UR?
- "Min karriere har været meget globalt orienteret. Det har understreget, hvor vigtigt, det er at stille sig selv “Why-spørgsmålet”. Det er helt afgørende, at vi på et grundlæggende plan forstår, hvorfor vi gør, som vi gør og lade os guide af dette. Det kan lyde åbenlyst, men min erfaring siger mig, at dette spørgsmål alt for nemt bliver overset i en travl hverdag. Men hvis det bliver integreret i det daglige arbejde, kan det virkelig samle organisationen om ambitiøse mål.

Som tidligere eliteatlet tror jeg også på teamets power og på en holistisk tilgang til talentudvikling. For at vokse og skabe nye resultater, er det afgørende at styrke flere parametre samtidig. Her kan jeg som spillende træner gøre en forskel."

Universal Robots, Hovedkvarter, OdenseUniversal Robots, Hovedkvarter, Odense

Hvordan arbejder du med balancen mellem arbejde og privatliv?
- "Jeg er meget familiemenneske. Jeg arbejder hårdt, og jeg kan godt lide at vinde. Men samtidig har jeg truffet et meget bevidst valg om at være til stede med min familie, når vi er sammen og kigge væk fra skærmene. Jeg bor sammen med min hustru og vores to børn i et helt almindeligt hus. Jeg prøver at være så effektiv som muligt med diverse gør-det-selv-projekter, så jeg kan bruge tiden bedst muligt sammen med familien."

Hvad interesser dig ellers?
- "Jeg lider faktisk lidt af en kaffemani. Jeg er besat af kaffe og eksperimenterer som en gal med bønner, ristning og udstyr. Som tidligere medlem af det danske squash-landshold fylder fysisk aktivitet også meget i mit liv. Jeg løber gerne fire gange om ugen. Det giver mig ny energi og fokus."

Kim Povlsen, CEO, Universal RobotsKim Povlsen, CEO, Universal Robots

Hvilke opgaver ser du mest frem til?
- "Jeg har fået en utrolig varm velkomst og vil gerne takke alle i UR for dette. Nu glæder jeg mig til at komme rundt i hele organisationen og møde alle – selvom det i første omgang muligvis bliver virtuelt. Derudover glæder jeg mig meget til at arbejde videre med opførelsen af det nye domicil sammen med vores gode kolleger i MIR. Jeg kan ikke vente med at komme videre med alle de spændende projekter."