Funkcje dostępne po kliknięciu ikony hamburgera
| Opis |
Ikona hamburgera zawiera pięć funkcji programu PolyScope X:
|
|
Menedżer systemu |
Menedżer systemu pełni tę samą funkcję, co w nagłówku. Zobacz Nagłówek Nagłówek
|
|
Informacje o |
Funkcja „O programie” nie wymaga wykonywania żadnych dodatkowych czynności w innym polu ani na innej karcie. Po dotknięciu opcji „O aplikacji” wyświetla się wersja oprogramowania, numer seryjny robota oraz kod QR licencji oprogramowania open source. Model robota oraz jego adres IP są wyświetlane, aby zapewnić użytkownikom szybki dostęp do podstawowych informacji o systemie.
|
|
Ustawienia |
Funkcja „Ustawienia” umożliwia dostęp do ustawień ogólnych, hasła, połączenia oraz zabezpieczeń. Z wyjątkiem opcji „System” w ustawieniach ogólnych, wszystkie są chronione hasłem.
Ogólne . To ustawienie obejmuje opcje „System” i „Aktualizacje”.
Ustawienia systemu umożliwiają zmianę języka, motywu oraz jednostek stosowanych w systemie. W ustawieniach aktualizacji pojawia się prośba o podłączenie nośnika USB i sprawdzenie dostępności aktualizacji.
Hasło To ustawienie obejmuje tryb pracy, bezpieczeństwo i administrację.
Tryb pracy Hasło służy do przełączania między trybem automatycznym a trybem ręcznym. Hasło bezpieczeństwa służy do zmiany ustawień bezpieczeństwa. Hasło administratora służy do zmiany ustawień systemowych. Należy zachować szczególną ostrożność podczas zmiany tego hasła, ponieważ hasła administratora nie można odzyskać. Jeśli nie uda się odzyskać hasła, konieczna jest ponowna instalacja oprogramowania.
Połączenie To ustawienie obejmuje opcje „Sieć” i „UR Connect”.
Opcja „Sieć” umożliwia zastosowanie konfiguracji sieciowej po wybraniu opcji DHCP lub „Statyczna”. UR Connect umożliwia połączenie z usługą myUR Cloud, dzięki czemu można uzyskać dostęp do danych robota z dowolnego miejsca.
Zabezpieczenia To ustawienie obejmuje opcje Secure Shell, uprawnienia i usługi.
Secure Shell zarządza dostępem SSH do systemu. Opcja „Uprawnienia” pozwala wybrać strony systemu, które mają być chronione hasłem administratora. Usługi umożliwiają wyłączenie lub włączenie interfejsów.
|
|
Załaduj ponownie |
Funkcja „Reload” nie wymaga wykonywania żadnych dodatkowych czynności w innym polu ani na innej karcie. Po dotknięciu przycisku „Odśwież” zostaną zastosowane ustawienia domyślne zdefiniowane w aplikacji.
|
|
Wyłączenie |
Funkcja „Shutdown” nie wymaga wykonywania żadnych dodatkowych czynności w innym polu ani na innej karcie. Po dotknięciu opcji „Wyłącz” pojawia się wybór między ponownym uruchomieniem a wyłączeniem urządzenia. Stan programu zostanie zapisany przed ponownym uruchomieniem lub wyłączeniem robota.
|