Funktioner bakom hamburgerikonen

Beskrivning

Hamburgarikonen innehåller fem funktioner i PolyScope X:

  • Systemhanterare

  • Om

  • Inställningar

  • Starta om

  • Avstängning

 

Systemhanterare

Systemhanteraren har samma funktion som i sidhuvudet. Se Rubrik Rubrik

 

Om

Funktionen ”Om” kräver inga ytterligare åtgärder i något annat fält eller på någon annan flik. När du trycker på Om visas programvaruversionen, robotens serienummer och QR-koden för licenserna för öppen källkodsprogramvaran. Robotmodellen och dess IP-adress visas för att ge användarna snabb tillgång till viktig systeminformation.

 

Inställningar

Via funktionen ”Inställningar” kan du komma åt inställningarna för ”Allmänt”, ”Lösenord”, ”Anslutning” och ”Säkerhet ”. Med undantag för System i de allmänna inställningarna är alla lösenordsskyddade.

 

Allmänt .

Denna inställning innehåller System och Uppdatering.

 

I systeminställningarna kan du ändra språk, tema och de enheter som används i systemet.

I inställningen för uppdatering ombeds du att ansluta ett USB-minne och söka efter uppdateringar.

 

Lösenord

Denna inställning omfattar Driftläge, Säkerhet och Administration.

 

Driftläge Lösenordet används vid växling mellan automatiskt och manuellt läge.

Säkerhetslösenordet används för att ändra säkerhetsinställningarna.

Administratörslösenordet används för att ändra systeminställningarna. Var särskilt försiktig när du ändrar detta, eftersom administratörslösenordet inte går att återställa. Om lösenordet inte kan återställas måste programvaran installeras om.

 

Anslutning

Denna inställning omfattar Nätverk och UR Connect.

 

Nätverk gör det möjligt att tillämpa nätverkskonfigurationen efter att du har valt antingen DHCP eller Statisk.

Med UR Connect kan du ansluta till myUR Cloud, vilket ger dig åtkomst till dina robotdata var du än befinner dig.

 

Säkerhet

Denna inställning innehåller Secure Shell, behörigheter och tjänster.

 

Secure Shell hanterar SSH-åtkomst till systemet.

Med behörigheter kan du välja vilka systemsidor som ska skyddas med administratörslösenord.

Med tjänsterna kan du inaktivera eller aktivera gränssnitt.

 

Starta om

Funktionen ”Reload” kräver inga ytterligare åtgärder i något annat fält eller på någon annan flik. När du trycker på Reload tillämpas de standardinställningar som definierats i applikationen.

 

Avstängning

Funktionen ”Stäng av ” kräver inga ytterligare åtgärder i något annat fält eller på någon annan flik. När du trycker på Stäng av får du välja mellan att starta om eller stänga av enheten. Programmets tillstånd sparas innan roboten startas om eller stängs av.